Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου εγκαινιάστηκε στην Αίθουσα Τέχνης “ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ δεξαμενή” (Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342 , 210 7294342 -3, φαξ: 210 7293317, http://www.astrolavos.gr/, gallery@astrolavos.gr,  η έκθεση ζωγραφικής, και κατασκευών της Σοφίας Παρασκευοπούλου, με τίτλο: “ Ήταν κάποτε παιδιά “.

Με έντονες αναφορές στην αισθητική των Κόμικς, αλλά και του γκράφιτι, η καλλιτέχνης δημιουργεί τις δικές της ποπ – εικαστικές φιγούρες, τις οποίες εντάσσει σε έναν κόσμο δραματικό, όπου κυριαρχεί το άσπρο-μαύρο, με λίγες εξαιρέσεις φωτεινότητας και χρωμάτων έντονων όπως το κόκκινο της καρμίνας ή τα γυαλιστερά γκλίτερ πράσινα και μωβ.
Πρόκειται για έναν ολόκληρο κόσμο, που μοιάζει να προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από παραμύθι – ένα σύγχρονο γκόθικ παραμύθι, στο οποίο οι ήρωες, τα παιδιά αναζητούν διεξόδους μέσα απ’ τη σκοτεινή πολύβουη πόλη στην οποία ζουν. Και η διέξοδος βρίσκεται σε έναν κόσμο ονειρικό, τον οποίο δημιουργεί η φαντασία τους! Μέσα στο φως της οθόνης του υπολογιστή ή της τηλεόρασης, τις ιστορίες των καρτούν και των πλαστικών παιχνιδιών, δημιουργούν δικές τους χρωματιστές ιστορίες, χρωματιστούς κόσμους, χρωματιστά όνειρα. Η μελαγχολία τα συνοδεύει, αλλά και η ελπίδα ενυπάρχει στα όνειρά τους.

Η αισιοδοξία υποβόσκει στο παιδικό βλέμμα, στα διάπλατα ανοιγμένα μάτια, που αχόρταγα αναζητούν τη φωτεινότητα αυτού ή ενός άλλου κόσμου. Τα δάση των παραμυθιών ήταν κάποτε φωτεινά, τώρα τα δάση, τα ποτάμια, οι λίμνες, τα ξωτικά, οι νεράιδες, τα δέντρα είναι κάπως πιο σκοτεινά. Τα παιδιά όμως, οι μεγάλοι του μέλλοντος θέλουν να χτίσουν πόλεις, σπίτια με χρώμα. Να κάνουν τη ζωή πιο φωτεινή. Ίσως τα όνειρα να ξέφυγαν από τα σκοτάδια, αλλά και αυτά μονάχα για παιδιά που ονειρεύονται με μάτια ορθάνοιχτα.

              


Η Σοφία Παρασκευοπούλου είναι κόρη του Γρηγόρη Παρασκευόπουλου και της Δέσποινας Μπούρχα.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ όμορφη η ιδέα σας για το ιστολόγιο αυτό! Και φυσικά μου αρέσει πολύ η ανάρτηση αυτή, αφού είμαι η αδερφή της Σοφίας.. Αν θέλετε θα σας ενημερώσω για τη νέα έκθεση της Σοφίας όταν θα γίνουν τα εγκαίνια!!

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Με βάση τους Όρους Χρήσης του Stilida News, ο κάθε σχολιαστής δεν εξαιρείται από το βάρος της ευθύνης του περιεχομένου των σχολίων του.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο που θίγουν την προσωπικότητα άλλων ανθρώπων, σχολιαστών ή αναφερόμενων σε αναρτήσεις, άρθρα ή βίντεο θα διαγράφονται.